Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједала Мјешовита комисија за економску сарадњу ЦГ и Турске: Циљ либерализација Споразума о слободној трговини и утростручење трговинске размјене

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Потпредсједници влада Црне Горе и Републике Турске Милутин Симовић и Реџеп Акдаг (Рецеп Акдаğ) оцијенили су данас на састанку у Анкари да је заједнички циљ двију Влада измјена црногорско-турског Споразума о слободној трговини са циљем даље његове либерализације и стварања додатних преференцијала као и подизање нивоа годишње трговинске размјене са садашњих 75 милиона на 250 милиона долара у наредне четири године.

На састанку одржаном у оквиру ИВ сједнице Мјешовите комисије за економску сарадњу Владе Црне Горе и Владе Републике Турске било је ријечи о турским искуствима у примјени модела приватно-јавног партнерства у реализацији и финансирању капиталних пројеката од јавног интереса прије свега у здравству, саобраћајној инфраструктури и образовању, итд. Потпредсједник Акдаг је исказао спремност да упути посебан експертски тим који би током боравка у Црној Гори презентирао турске моделе и искуства.

Потпредсједник Симовић се захвалио вицепремијеру Акдагу на подршци коју је Турска пружала Црној Гори у процесу нашег приступања НАТО-у, и истакао да је чланство у Сјеверноатланстком савезу највећи стратешки државни успјех Црне Горе од обнове државности, 2006. године.

Састанку су присуствовали министри саобраћаја и поморства, здравља и просвјете Осман Нурковић, Кенан Храповић и Дамир Шеховић и савјетник предсједника Владе за стране инвестиције Владимир Бератовић.

Саопштење из Кабинета потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем можете преузети овдје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?