Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Поводом Дана општине предсједник Владе Душко Марковић примио челнике Пљеваља: партнерским радом до још бољег развоја општине

Објављено: 17.11.2017. 20:07 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић примио челнике Пљеваља - кадрови

Честитајући руководству и грађанима Пљеваља Дан општине, предсједник Владе Душко Марковић исказао је пуну спремност да се дефинишу модалитети и изнађу могућности за унапређење свеукупног стања у општини Пљевља. Он је у разговору са предсједником Општине Мирком Ђачићем, предсједником Скупштине општине Тариком Гаџовићем и потпредсједницом Општине Анелом Кријешторац поручио да је неопходно да се у партнерском односу између Опшине и Владе стварају услови да стање у пљеваљској општини буде још боље у погледу развоја, нових запошљавања и интензивнијег унапређивања услова за живот грађана. Оцијењено да постоји довољно простора за позитивне помаке.

У погледу одговора на актуелне изазове који се тичу финанасијске ситуације у општини Пљевља, предсједник Марковић најавио је дефинисање конструктивног рјешења које ће значити превазилажење постојеће ситуације, истовремено наглашавајући потребу да се изнађе дугорочно рјешење у стабилизацији општинских финансија.

Говорећи о природним и развојним ресурсима којима располаже општина Пљевља, предсједник Владе је казао: „Држава треба на другачији и бољи начин да управља, користи и валоризује природна добра“, најављући у том контексту потребу за креирањем ефикаснијих модела кроз Закон о приватно јавном партнерству и Закон о концесијама.

„Значајна је подршка Владе општини Пљевља“ – истакао је Мирко Ђачић, образложући такво становиште чињеницама да су крупни инфраструктурни и објекти друштвене инфраструктуре у тој општини изграђени захваљући подршци Владе, наводећи примјер Цетра за културу, Дома старих, као и изградњу путне мреже. Предсједник Ђачић је казао да је у посљедње вријеме од 120 асфалтирано 70 улица, те да је за три године уложено 26 милона еура у општину Пљевља.

На састанку предсједника Владе Душка Марковића са челницима општине Пљевља било је ријечи и о еколошкој накнади. Мишљење је предсједника Марковића да се то питање мора пажљиво анализирати и осмислилти одрживо и праведно рјешење, које неће бити оспоравано.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?