Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић отворио Бизнис инкубатор на Цетињу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић отворио бизнис инкубатор - кадрови

Фотографије: Предсједник Марковић отворио Бизнис инкубатор (37.1 МБ)

Предсједник Владе Душко Марковић отворио је данас на Цетињу Бизнис инкубатор, који је смјештен у оквиру пословне зоне на простору некадашње фабрике обуће „Кошута“.

Циљ бизнис инкубатора је да помогну развој микро, малих и средњих предузећа током првих година пословања. Тако ће, у раздобљу од три до пет година, предузетници, нова и постојећа предузећа, боравити у бизнис инкубатору по повлашћеним критеријумима (бесплатан простор, комуналије, савјетодавне услуге и др), регистровати своје предузеће и покренути свој бизнис.

Бизнис центар Цетиње ће, као орган локалне управе, руководити Бизнис инкубатором, те пружати бесплатну подршку свим корисницима Инкубатора – од информација о потенцијалним изворима финансирања и подршке у административним процедурама, све до бесплатне израде бизнис планова и осталих докумената.

Пројекат је реализован уз подршку Владе Црне Горе и УНДП, а укупна вриједност је више од 800 хиљада еура.

Пријестоница Цетиње је, у сарадњи са четири цетињска привредна субјекта (Еурогум, Монтел, Зрножит и Озирис), купила простор некадашње фабрике обућа „Кошута“, у циљу реализације пројекта формирања пословне зоне на површини од готово 22.000 м2. Локална управа Пријестонице Цетиње је купила бившу управну зграду, површине 1.200 м2, за потребе успостављања Бизнис инкубатора и Иновативног центра.

СЛУЖБА ЗА ОДНОЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?