Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са руководством Општине Тиват: Влада ће се фокусирати на најважнија развојна питања општине

Објављено: 20.11.2017. 21:34 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са делегацијом општине Тиват - кадрови

Поводом Дана општине Тиват, предсједник Владе Душко Марковић примио је руководство Општине и том приликом истакао опредјељење Владе да се фокусира на најважнија развојна питања тиватске општине. Честитајући празник челницима и грађанима Тивта, предсједник Марковић је у разговору са предсједницом Општине Снежаном Матијевић, предсједником Скупштине општине Иваном Новоселом и потпредсједником Општине Синишом Кусовцем нагласио да ће се под посебном пажњом Владе наћи питања изградње новог пута до комплекса Луштица, превазилажења проблема у вези са функционисањем постројења за прочишћавање отпадних вода, као и дефинисање модела за рјешавање питања на реализацји пројекта „Луковића бараке“.

Предсједница Матијевић и њени сарадници информисали су предсједника Владе о приоритетима инфраструктурног унапређења стања у општини Тиват попут изграње булевара, два кружна тока у ужем градском језгру, као и Центра за дјецу са посебним потребама. Током разговора исказана је спремност да се у партнерском односу између Владе и Општине Тиват ради на рјешавању најважнијих питања и унапређења свеукупног стања.

Предсједник Душко Марковић упознао је челнике Тивта са охрабрујућим резултатима у имплементацији Владиних политика, указујући на чињеницу да конкретни показетељи говоре о видљивом напретку. Значајно је побољшан третман Црне Горе код међународних финансијских институција, поправљен кредитни рејтинг, унапријеђен пословни амбијент и услови пословања. Стварају се услови за убрзанији развој Црне Горе и наредне године биће године развоја, казао је предсједник Марковић. У том процесу значајна је и улога општина.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?