Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање - кадрови

Фотографије: Конститутивна сједница Координационог тима за заштиту и спашавање (20,0 МБ)

Координациони тим за заштиту и спашавање, којим руководи предсједник Владе Душко Марковић, одржао је конститутивну сједницу на којој је презентирана Информација о систему заштите и спашавања у Црној Гори и размотрена и усвојена Информација о пожарима током љетње сезоне 2017. године.

Констатовано је да је током љетошње пожарне сезоне, која је захватила цијелу сјеверну обали Медитерана, у Црној Гори избило 3.125 пожара на отвореном простору, да је систем реаговао на прописани и предвиђени начин низом мјера и активности захваљући чему је, уз изузетно пожртвовање људства на терену и међународну помоћ, успјешно одговорено на катастрофалну елементарну непогоду те су сачувани су људски животи и стратешки инфраструктурни као и стамбени објекти.

Координациони тим је, подробно анализирајући све аспекте љетошње пожарне сезоне, донио више одлука којима су појединачни субјекти унутар система заштите и спашавања задужени да у прецизно одређеним роковима предузму неопходне мјере и радње у циљу што боље припреме за реаговање у случају екстремних временских неприлика.

Закључено је да набавка три вишенамјенска хеликоптера, вриједна 30 милиона еура, и два противпожарна авиона вриједна шест милиона еура, која је предвиђена Предлогом закона о буџету за 2018. годину оптимално заокружује систем за гашење пожара из ваздуха.

Координациони тим је оцијенио да је цјелисходно сачинити свеобухватну анализу нормативне основе као и практичних рјешења система заштите и спашавања са циљем његовог даљег унапређења и подизања нивоа ефикасности.

Руководилац Координационог тима одредио је на дужност секретарке Тима мр Зорицу Марковић, самосталну савјетницу И у Директорату за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Координациони тим за заштиту и спашавање именован је на 36. сједници Владе Црне Горе одржаној 27. јула 2017. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?