Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио представнике Међународне организације рада: Квалитетна сарадња даје конкретне резултате

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић примио је Маркуса Пилгрима, директора регионалне канцеларије Међународне организације рада за земље Централне и Источне Европе.

Обострано је изражено задовољство односима Црне Горе и Међународне организације рада и сарадњом на свим релевантним пољима што је већ дало конкретне резултате поготово у пројекту Програма достојанственог рада за период 2015-2017. године.

Премијер Марковић је истакао одличну комуникацију Владе Црне Горе и са пословном заједницом и са социјалним партнерима оцијенивши да је том успјеху свакако допринијела и добра сарадња Црне Горе са Међународном организацојом рада која је помогла нашој земљи у процесу усвајања нових стандарда и на тај начин партиципирала у напретку Црне Горе. Директор Пилгрим је оцијенио да партнерски односи Међународне организације рада са Унијом послодаваца Црне Горе могу послужити као модел осталим државама нашег региона док са Министарством рада и социјалног старања постоји већ традиционално успјешна сарадња у свим областима.

Предсједник Владе је упознао госта са приоритетима Владе и успјешном реализацијом мјера фискалне консолидације при чему је посебно истакао да влада и у припреми стратешких политика и у свакодневним процедурама пажљиво ослушкује импулсе из свих релевантних сегмената друштва јер је циљ да кључне политике буду дефинисане у квалитетном дијалогу.

Премијер Душко Марковић је информисао госта о томе да је Влада Црне Горе посебно заинтересована за тјешњу сарадњу са Међунродном организацијом рада у проналажењу најбољих рјешења за даље повећање ефикасности у борби против неформалне економије поготово оног дијела који се тиче права запослених односно непријављеног рада.

Предсједнику Владе је презентирана анализа парафискалитета коју је Међународа организација рада израдила за сваку земљу у сарадњи са партнерима – у Црној Гори са Унијом послодаваца. Премијер Марковић је оцијенио да је ријеч о вриједном документу који ће ући у аналитичку основу Владе за израду релевантних закона.

Састанку су присуствовали предсједница Уније послодаваца Црне Горе Светлана Вуксановић и виши специјалиста у МОР Драган Радић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?