Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са руководством Бара: Примјер добре локалне управе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

                                       
„У Бару се добро ради, располаже се са респектабилним кадровским потенцијалом, реализују се развојни пројекти, постоје планови за развој у наредном периоду“ – оцијенио је предсједник Владе Душко Марковић у разговору са предсједником Општине др Зораном Срзентићем, предсједником Скупштине општине Радомиром Новаковићем и главним администратором Општине Зораном Радојичићем. Предсједник Марковић општинску делегацију Бара примио је поводом сјутрашњег Дана општине и овом приликом руководству и грађанима честитао празник.

Поред опште оцјене да је у барској општини учињено доста тога што завређује поштовање, не значи да нема отворених питања, за које смо спремни да већ у овој години дамо одговоре на неке од тих изазова, казао је предсједник Марковић, исказујући опредијељеност да се у оквиру Капиталног буџетета за наредну годину подрже развојни пројекти од темељне важности. Бар са својим потенцијалима значајан је за свеукупни развој Црне Горе и у кооперативности Владе и Општине треба континуирано радити на унапређењу услова за живот грађана и отварање развојних перспектива.

Предсједник Општине др Срзентић и његови сарадници казали су да је у Бару створена атмосфера оптимизма и позитивне енергије, те да су у појединим областима постигнути охрабрујући резултати. У првих девет мјесеци ове године Бар је посјетило 17 одсто више туриста него у истом периоду прошле године, а за 16 процената остварено је више ноћења у односу на исти период лани. У текућој години реализоване су инвестиције у вриједности од 7.350. 000 еура, на приградском и сеоском подручју асфалтирано је преко 20.000 метара квадратних површине.

Предсједник др Срзентић је нагласио да развојна опредјелјенја Бара, поред туризма као страшке гране, види и у производњи органске хране и валоризацији туристичких потенцијала Скадарског језера.

Предсједник Марковић је руководство Бара упознао са охрабрујућим резултатима имплементације Владиних политика. Постигнуто је пуно повјерење међународних финансијских институција. Успостављена је афирмативна сарадња са Међународним монетарним фондом и Свјетском банком, поправљен кредитни рејтинг, унапријеђен је пословни амбијент. Озбиљни инвеститори готово свакодневно се интересују за улагања у Црну Гору. Када се сумирају резултати овогодишње туристичке сезоне, имамо реалне основе да крај године дочекамо задовољни учињеним. Створили смо услове да нашу економију унаприједимо и квалитет живота у Црној Гори подигнемо на већи ниво, поручио је предсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?