Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Држава ће знати и умјети да припази своје чуваре

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Фотографије: Премијер Марковић и министар Нухоџић на обиљежавању почетка градње зграде Синдиката безбједносних институција /34.5 МБ/

Предсједник Владе Душко Марковић и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић присуствовали су данас свечаном обиљежавању почетка изградње зграде Синдиката безбједносних служби на Старом аеродрому у Подгорици.

Поздравивши представнике Главног града и Синдиката бјезбједносних служби и све присутне, предсједник Владе Душко Марковић изразио је задовољство што присуствује постављању камена темљца за изградњу стамбеног објекта за потребе запослених који су окупљени око Синдиката безбједносних институција и који ће по габаритима бити највећи стамбени објекат изграђен за ове потребе на територији Црне Горе и вриејдности од скоро 11 милиона еура.

„Због чињенице да ће се захваљујући нашим заједничким напорима за двије године под повољним условима скоро 300 породица ријешити једно од најважнијих егзистенцијалних питања желим посебну захвалност да упутим господину Стијеповићу и Главном граду у дијелу ослобађања накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта, али и Министарству унутрашњих послова које је свесрдно подржало овај амбициозни пројекат слиједећи тако чврсто опредељење Владе да је за постизање одрживог економског раста и укупног прогреса друштва потребна боље мотивисана јавна служба“ – рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе је поручио припадницима безбједосних институција:

„Уважени припадници безбједносних институција, увјеравам вас да ће Држава знати и умјети да припази своје чуваре. Они, који чувају њен ред и стабилност, они који гарантују сигурност својој Држави и брину се о сигурности сваког појединца и његове имовине морају имати дужну пажњу Владе и Државе.У наредном периоду радићемо на стварању услова да се и у другим црногорским општинамастворе могућности за рјешавање стамбених потреба ваших колега. Како у Подгорици и централном дијелу, тако на сјеверу и југу. Истовремено, нећемо занемарити ни аспект унапређења услова рада, модернизације опреме и усавршавања постојећих кадровског потенцијала, јер је одан и обучен припадник безбједносне службе, слика тог друштва и слика Дражаве, и као такав мора бити достојан грба који на униформи носи”.

Министар унутрашњих послова Мелвудин Нухоџић је истакао да данашњи догађај представља потврду спремност И посвећеност Владе Црне Горе и Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Главним градом и Синдикатом безбједносних институција започне са реализацијом пројекта изградње стамбеног објекта за службенике Министарства.

„Увјерен сам да је овај пројекат добар примјер партнерског односа МУП–а, Синдиката И Главног града, а циљ је да се обезбиједе што бољи услови онима који чувају безбједност државе, јавни ред И мир радећи свакодневно врло сложен, одговоран И частан посао И често ризикујучи своје животе у испуњавању те важне мисије”, рекао је министер, нагласивши да ће МУП и у наредном периоду пружити снажну подршку и да се ријеше стамбене потребе запослених и у другим општинама.

Синдикати Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, Агенције за националну безбједност и Полицијске академије, формирајући заједнички Синдикат безбједносних институција Црне Горе, покренули су активности усмјерене на рјешавању стамбених питања запослених у ове четири безбједносне институције.

Главним пројектом предвиђена је изградња 288 станова, од чега 18 гарсоњера, 162 једнособна и 108 двособних станова.

Рок завршетка радова планиран је за новембар 2019. године, док ће се расподјела станова вршити у току 2018 године.
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?