Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пажин – Лењини: Кроз нови пројекат до јачања институција за борбу против организованог криминала и корупције

Објављено: 27.11.2017. 17:00 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošću

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас потпредсједника Високог судског савјета Републике Италије Ђованија Лењинија.

Апострофирајући важност и континуирану подршку Републике Италије Црној Гори у процесу европске интеграције, потпредсједник Пажин је оцијенио веома позитивном сарадњу која ће бити остварена у оквиру пројекта “ЕУРОЛ ИИ – Подршка ЕУ владавини права”. Он је подсјетио да је правосуђе један од најважнијих стубова на којима почива стабилност државе и да због тога реформа правосуђа стоји високо на љествици пажње укупне јавности.

Господин Лењини је изразио спремност да Врховни судски савјет Италије, као партнер у пројекту, пружи пуну експертску подршку реализацији предвиђених активности и изразио наду да ће знање и вјештине италијанских службеника бити од користи црногорским колегама. Лењини је изразио увјерење да ће пројекат, за коју је средства обезбиједила Европска комисија, допринијети и јачању инфраструктурних капацитета црногорских органа задужених за борбу против корупције и организованог криминала.

Саговорници су се сагласили да традиционални добри односи Црне Горе и Италије представљају одличну основу за даље јачање сарадње и повјерења двије државе и у области правосуђа, с посебним акцентом на снажење правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима.

* * *
Врховни судски савјет Републике Италије је кључно независно тијело те државе задужено за имплементацију мјера од важности за очување аутономије и независности правосуђа. Врховним судским савјетом предсједава Предсједник Италије.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?