Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе ЦГ Душко Марковић и предсједник Државног савјета НР Кине Ли Кећијанг сагласни: Обје стране заинтересоване за наставак градње аутопута Бар – Бољаре

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
               
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић и предсједник Државног савјета НР Кине Ли Кећијанг сагласили су се да су обје државе и владе заинтересоване да по завршетку прве, приоритетне дионице аутопута Бар – Бољаре, буде настављена градња наредних дионица и то по моделу јавно-приватног партнерства државе Црне Горе и заинтересованих кинеских компанија.

Премијери Марковић и Ли су на састанку организованом у оквиру Шестог самита НР Кине и 16 држава Централне и Источне Европе који се одржава у Будимпешти, заједнички закључили да пројекат аутопута добро напредује и да представља примјер успјешне сарадње двију држава и влада и закључили да и Црна Гора и НР Кина виде значајан простор за продубљивање сарадње, посебно у областима енергетике, саобраћаја, туризма и пољопривреде.

„Ми смо остварили значајан напредак на пољу инфраструктуре што нам утире пут за успјешну сарадњу на другим пољима. Влада НР Кине ће охрабрити наше компаније да интензивно сарађују са Црном Гором“ – рекао је предсједник Ли додајући да је НР Кина заинтересована за сарадњу са Црном Горим и на осталим капиталним инфраструктурним пројектима.

Предсједник Марковић се захвалио предсједнику Државног савјета НР Кине на личном ангажману рекавши да су изванредни резултати компаније ЦРБЦ на градњи аутопута завриједили симпатије шире црногорске јавности.

Премијер Ли се захвалио премијеру Марковићу на подршци Црне Горе Механизму 16+1 и честитао на резултатима које је Влада Црне Горе остварила у првој години мандата при чему је посебно истакао респектабилан економски раст који је изнад просјека многих европских држава.
 
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Предсједник Владе Црне Горе раније данас састао се са представницима компанија ЦЦЦЦ и ЦРБЦ.

На састанку на којем је делегацију ЦЦЦЦ/ЦРБЦ-а предводио потпредсједник и водећи инжињер компаније ЦЦЦЦ Сунг Źју закључено је да пројекат аутопута напредује одлично, да су и динамика радова и остварени резултати изванредни и да су и Влада Црне Горе и компанија ЦЦЦЦ и њена „кћерка“ компанија ЦРБЦ заинтересоване да наставе сарадњу по моделу јавно-приватног партнерства. У том контексту договорено је формирање посебног заједничког тима који би отворио разговоре о аспектима сарадње како би изградња наредне дионице аутопута могла почети одмах по завршетку прве дионице.

Црногорска страна на састанку је истакла заинтересованост да са НР Кином размотри и изградњу обилазнице око Тивта и моста преко Верига.
                     
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yотубе линк: хттпс://yоуту.бе/QЕЛ1гWНСYyY

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/Ј-АФјФВДило

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?