Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио представике Азмонт Инвестментс: Пројекат ПортоНови успјешно напредује уз пуну подршку Владе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић примио је представнике компаније ПортоНови на челу са Ахметом Ерентоком, предсједником Одбора директора компаније Азмонт Инвестментс која је власник ризорта.

Тема састанка била је даљи развој туризма кроз обогаћивање туристичке понуде и у том контексту промоција Црне Горе и њено брендирање као елитне туристичке дестинације. Предсједник Владе је упознао госта са плановима Владе да без паузе настави да обнавља и унапређује саобраћајну инфраструктуру и посебно да наше аеродроме у најкраћем року стави у функцију значајнијег доприноса црногорском туризму и укупном развоју Црне Горе. Премијер Душко Марковић је информисао госта о конкретним корацима које је Влада већ предузела на том плану.

Предсједник Одбора директора Азмонт Инвестментса изразио је задовољство планом Владе да подигне ниво аеродрома у Тивту и Подгорици. Ахмет Еренток је оцијенио да би унапређење понуде на тиватском аеродрому уз планирану градњу обилазнице око Тивта и моста преко Пролаза Вериге позиционирало тај аеродром као кључну комуникациону тачку за сјеверни дио Боке Которске који сада у погледу авио саобраћаја гравитира ка аеродрому Дубровник.

Премијер Марковић и предсједник Одбора директора Азмонт Инвестментса детаљно су разговарали и о даљим плановима ове компаније у Црној Гори, посебно у контексту видно побољшане инвестиционе климе и рејтинга наше земље.

Предсједник Одбора директора Азмонт Инвестментса информисао је предсједника Владе о томе да радови на пројекту ПортоНови теку у складу са предвиђеном динамиком и додао да ће само током 2018. године бити инвестирано око 290 милиона еура (288.131.000 еур), што је приближно досадашњем улагању током протекле четири године.

Премијер Душко Марковић је изразио задовољство успјешним развојем пројекта ПортоНови реаквши да је увјек вјеровао у тај пројекат који сматра једном од најважнијих инвестиција у нашој земљи. Влада Црне Горе, рекао је Премијер, у потпуности подржава овај значајан развојни пројекат и спремна је да максимално убрза све процедуре и на тај начин додатно допринесе бржој и квалитетнијој валоризацији наших ресурса.

Састанку су присуствовали и савјетник предсједника Владе за стране инвестиције Владимир Бератовић и замјеник Извршног директора Азмонт Инвестментса задужен за операције Стеван Милић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?