Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсјеник Пажин: Поздрављам племениту мисију кампање „Нежељена“

Објављено: 04.12.2017. 17:05 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošću

Потпредсједник Владе Зоран Пажин сусрео се данас са представницима НВО Центар за женска права, покретачима кампање „Нежељена“, која има за циљ да спријечи злоупотребу медицинских тестова ради пренаталног одабира пола.

„Желим да поздравим племениту мисију ваше кампање и да изразим пуну подршку Владе рјешавању овог значајног друштвеног питања. Успјех ове кампање значио би несумњиво и корак напријед у еманципацији црногорског друштва,” саопштио је потпредсједник Пажин.

Потпредсједник је оцијенио да је рјешавање овако осјетљивих и комплексних друштвених питања захтијева удружену акцију и сарадњу државних институција, цивилног сектора и грађана. „Увјерен сам да ћемо заједничким снагама успјети да превазиђемо овај проблем који задире у саму срж нашег друштвеног бића. На том путу су ваша енергија, стручна знања и рад на подизању свијести грађана од велике важности,“ закључио је.

Директорица НВО Центар за женска права Маја Раичевић саопштила је да је охрабрена иницијативом Владе за одржавање састанка и прије него што је финализован процес прикупљања потписа подршке Иницијативи, која ће ускоро бити званично достављена Влади Црне Горе. Раичевић је изразила наду да ће од сада заједничким снагама Владе, цивилног сектора и осталих друштвених чинилаца, првенствено кроз образовање бити дат допринос превазилажењу негативних културних норми које доводе до овог проблема.

Договорени су конкретни кораци у остваривању сарадње цивилног и јавног сектора, уз очекивање подршке међународних организација, у циљу рјешавања овог значајног друштвеног питања, како с аспекта људских права, тако и у односу на унапрјеђење образовног и здравственог система.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?