Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Радуновић са представницима СБ: Влада у кратком периоду постигла импресивне резултате

Објављено: 05.12.2017. 20:53 Аутор: ПР СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Министар финансија Дарко Радуновић са сарадницима, састао се данас са тимом Свјетске банке који је предводио шеф канцеларије за Црну Гору и Босну и Херцеговину, Емануел Салинас, како би се осврнули на резултате годину дана рада 41. Владе, те разговарали о плановима за наредни период.

Презентујући основне макрофискалне и економске показатеље раста и развоја наше земље у претходној години, министар Радуновић је апострофирао да су напори Министарства финансија били усмјерени ка спровођењу фискалне консолидације у функцији очувања стабилности и одрживости укупног финансијског система, те да посебно задовољство причињавају подаци о напретку у свим сегментима. Наиме, како је министар појаснио, Фискална стратегија је донијела значајно повећање прихода, смањење дефицита и стимулисала убрзан економски раст, и још значајније,  трасирала је пут којим треба ићи и у наредном периоду.

Господин Салинас је похвалио сарадњу са Министарством финансија указујући да су ,,резултати које је Влада у кратком периоду постигла импресивни“, и да су постављени темељи за спровођење системских, реформских процеса, те да Свјетска банка стоји на располагању да у партнерској улози потпомогне напоре Владе да успјешно стигне до постављеног циља.

Говорећи на тему значаја подршке Свјетске банке буџету Црне Горе, која би требало да буде одобрена у форми гаранције 20. децембра текуће године, министар је нагласио да иста представља рефлексију квалитетног односа које су наше институције  успоставиле са тимом СБ, те да је подршка, и техничка и финансијска посебно драгоцјена због момента у којем стиже и тренда који успоставља.

На састанку је договорено да се активности на заједничким пројектима и операцијама у наредном периоду интензивирају, како би сви предвиђени рокови били испоштовани у потпуности.

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?