Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Дармановић у Сједишту НАТО-а: Јединство и солидарност Алијансе кључни за очување колективне безбједности

Објављено: 06.12.2017. 22:36 Аутор: МВП

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Другог дана састанка министара вањских послова НАТО-а у Бриселу одржана је сесија у оквиру Комисије НАТО - Грузија на којој је исказана практична и политичка подршка Грузији као аспиранту за чланство у Алијанси.

Савезници су такође разговарали и о пројектовању стабилности Алијансе и постигнутим резултатима у борби против тероризма. У том контексту, министар вањских послова Проф. др Срђан Дармановић исказао је подршку Црне Горе јединству и солидарности Алијансе и посвећеност наше земље испуњавању заједничких циљева.

У циљу правовременог одговора на савремене изазове и јачања колективне безбједности, министри су се сагласили да треба унаприједити политику одвраћања и одбране, наставити дијалог и подршку партнерима у Источној Европи.

У оквиру дискусије министара на тему политике отворених врата, министар Дармановић је истакао значај кредибилног спровођења ове политике према свим аспирантима. Оцијенио је да чланство Црне Горе има позитивне импликације на цијели регион и да може бити подстицај регионалним аспирантима за рад на испуњавању стандарда и услова за чланство у НАТО-у.

Министри су, такође, размотрили преглед постигнутих резултата у овој години и дали смјернице за предстојећи Самит Алијансе, планиран у јулу 2018. године.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?