Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 53. сједнице Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Влада је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о државним службеницима и намјештеницима. Министарка јавне управе Сузана Прибиловић представила је Предлог закона на конференцији за медије, одржаној након сједнице Владе.

Министарка Прибиловић је рекла да се рјешењима поменутог Предлога закона додатно унаприједио нормативни оквир за службенички систем, те да су створени услови за квалитетније управљање људским ресурсима у смислу запошљавања и напредовања по систему заслуга, као и јачање професионализма, одговорности, отворености , ефикасности, како на државном тако и на локалном нивоу.

„Предложеним рјешењима уводи се низ новина у области запошљавања, скраћују се и поједностављују процедуре запошљавања, те унапређују интерне процедуре трансфера кадрова између и унутар државне управе. Унапређује се систем награђивања, а посебан нагласак је стављен на већу професионализацију и одговорност највиших руковиодећих кадрова“- истакла је министарка јавне управе.

Министар здравља Кенан Храповић упознао је јавност са Информацијом о потреби набавке и обезбеђењу донаторских средстава за набавку магнета МР Ессенза 1.5Т Тим + Дот за потребе Института за болести дјеце Клиничког центра Црне Горе, која је усвојена на данашњој сједници, заједно са Предлогом уговора о донацији између ЈЗУ КЦЦГ и Удружења привредника Абу Дабија.

„У условима ограничених расположивих финансијских средстава која се издвајају за здравство, веома је тешко одговорити свим захтјевима за набавку неопходне медицинске опреме и апарата. Стога, са задовољством можемо рећи да је Удружење привредника Абу Дабија обезбиједило 400. 000 еура за куповину магнета за педијатријске пацијенте. Већ је уплаћено око 300. 000 еура на посебном рачуну који је КЦЦГ отворио за ове потребе, а данашњим усвајањем Информације и Предлога уговора од стране Владе стекли су се услови за потписивање Уговора о донацији и обезбеђивање преосталог износа потребних средстава“ – рекао је министар Храповић, изразивши увјерење да ће се новом опремом и апаратима најмлађим пацијентима у наредном периоду пружити још квалитетнија здравствена заштита.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ 

Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/лwВмУXQYВ04


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?