Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Дармановић на Министарском савјету ОЕБС-а: Нема трајне стабилности и безбједности без поштовања људских права и владавине права и демократије

Објављено: 08.12.2017. 01:12 Аутор: МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић оцијенио је у четвртак на Министарском савјету Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) у Бечу да нема трајне стабилности и безбједности без поштовања људских права и слобода, владавине права и демократије.

„Црна Гора снажно подржава све аутономне институције ОЕБС-а, као чуваре принципа и вриједности у људској димензији ОЕБС-а“ – рекао је министар Дармановић обраћајући се учесницима састанка.

Јачање улоге ОЕБС-а у циљу смањења сукоба, обнове повјерења и борбе против радикализације главна је тема овогодишњег, 24. засиједања Министарског савјета које се одржава данас и сјутра у Бечу.

Говорећи о кризи у Украјини, министар Дармановић је поновио да је прекид оружаног сукоба од кључног значаја за даљи напредак ка одрживом политичком рјешењу, у складу са принципима и вриједностима ОЕБС-а.

Шеф црногорске дипломатије је похвалио позитивне помаке који су направљени у Грузији, Молдавији и Азербејџану и истакао значај проналажења мирног рјешења у тим подручјима.

На маргинама Министарског савјета, шеф дипломатије Дармановић имао је одвојене сусрете са потпредсједницима влада и министрима вањских послова Хрватске и Молдавије, Маријом Пејчиновић Бурић и Андрејем Галбуром.

Министар Дармановић је разговарао и са шефовима дипломатија Италије, Словеније, Републике Македоније и БиХ, Ангелином Алфаном, Карлом Ерјавецом, Николом Димитровим и Игором Црнадаком.

На маргинама Министарског савјета ОЕБС-а, министар Дармановић се сусрео и са специјалним савјетником у канцеларији ОДИХР-а у Бечу Јаном Хаукасом.

Засиједању Министарског савјета ОЕБС-а присуствовали су и високи представници Уједињених нација, Савјета Европе и НАТО-а.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ

Видео: Министарски савјет ОЕБС-а - кадрови

Видео: Изјава министра вањских послова ЦГ Срђана Дармановића након Министарског савјета ОЕБС-а

Видео: Сусрет министра вањских послова ЦГ Срђана Дармановића са министром вањских послова БиХ Игором Црнадаком - кадрови

Видео: Сусрет министра вањских послова ЦГ Срђана Дармановића са министром вањских послова Словеније Карлом Ерјавецом - кадрови

Видео: Сусрет министра вањских послова ЦГ Срђана Дармановића са министром за вањске послове и међународну сарадњу Италије Ангелином Алфаном - кадрови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?