Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

РЕАГОВАЊЕ: На неосноване тврдње ДЦГ грађани су већ дали одговор – радије вјерују својим очима

Саопштење политичке странке Демократска Црна Гора садржи, у обиљу политикантских флоскула, неколико неутемељених тврдњи у вези са Предлогом закона о буџету Црне Горе за 2018. годину које, ради цјеловитог и истинитог информисања јавности, оповргавамо подацима и чињеницама.

Неистинита је изнијета тврдња да „капитални буџет готово да и не постоји ако се изузму издаци за ауто-пут“. Напротив. Чињеница је да је Предлогом закона о буџету Црне Горе за 2018. годину предвиђено 77,7 милиона еура у капиталном буџету за остале пројекте саобраћање инфраструктуре (поред ауто пута) и укупне јавне инфраструктуре у земљи.

Неистинита је тврдња да наредне године неће бити „школа, вртића, домова здравља“. Истина је управо супротна. У 2018. години предвиђени су, међу осталим започињање или наставак изградње осам нових вртића и школа у Цити Кватy, Толошима, на Карабушком пољу, у Бијелом Пољу, Рожајама, Пљевљима, Голубовцима, сала за Основну школу на Цетињу...

Неистинита је тврдња да „ни ове године године нема говора о проширењу и адаптацији болничких капацитета“. Планирано је више пројеката у оквиру Клиничког центра Црне Горе док ће буџетом за здравство који је повећан за 8,7 милиона еура бити унапређена здравствна заштита грађана.
  
Неистинита је тврдња да Влада „терет пуњења буџета пребацује на грађане”, и да ће „ПДВ и акцизе највише погодити сиромашно становништво”. Анализе указују на једнократан и ограничен ефекат раста више стопе ПДВ-а на раст цијена. Европска комисија чак пројектује нижу стопу инфлације у Црној Гори у 2018. у односу на 2017, што све демантује изнијете популистичке тврдње.

Неистинита је тврдња Демократске Црне Горе да ће Влада у 2018. увести акцизу на угаљ.

Неистинита је изнијета тврдња да су обавезе Фонда за здравствено осигурање измирене „супротно закону“. Ријеч је о измирењима предвиђеним Измјенама Закона о буџета за 2016. годину.

Неистинита је оцјена да је Влада Црне Горе „економски безидејно и харачлијски оријентисана” и да води „погубну економску политику“. Резултати економске политике Владе Црне Горе су изузетни што потврђују сви параметри као и реномиране и референтне међународне организације и институције попут Европске комисије, Свјетске банке, Међународног монетарног фонда и др. и оцјене да Влада Црне Горе добро води земљу.

Политичка странка – збир јуноша који ништа у животу нијесу направили и пар губитника који су кад год су могли све што су знали и могли направили да не буде модерне, демократске, европске и евроатлантске Црне Горе, клони се парламента и свих других облика јавног сучељавања програма, чињеница, оцјена, аргумената свјесна да нема шта да понуди осим неистина и фалсификата.

Непристојно је и демагошки криитиковати и доводити у питање квалитет Владине економске политике када ни једном својом идејом и предлогом не доприносите њеном квалитету.

Управо обрнуто, сваког мјесеца без рада из истог буџета узимате на десетине хиљада еура новца грађана које трошите на оговарање и денунцирање сопствене државе и пар минута микрофона на режираним прес конференцијама.

Наставите, а Влада Црне Горе ће наставити да води одговорну и успјешну економску политику, радиће да без дана закашњења буду исплаћиване пензије, социјална давања и зараде и да цијела Црна Гора и даље буде градилиште.

Размислићемо о томе да према Скупштини покренемо иницијативу за измјену Закона о зарадама запослених у јавном сектору и Закона о финансирању политичких странака како би било ограничено трошење државног новца без рада.

Коме ће вјеровати грађани: чињеницама и сопственим очима или ономе што тврди једна политичка странка у умишљају високог узлета и реалности стрмоглавог пада? Грађани су одговор већ дали недавно, а несумњиво ће га давати и убудуће.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?