Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио у опроштајну посјету амбасадорку Пољске Татаржинску: Показали сте да сте пријатељ кад је најважније

                                                                                                   
Služba za odnose s javnošću
Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадорку Републике Пољске Ирену Татаржинску.

На састанку је обострано оцијењено да су билатерални односи Црне Горе и Пољске квалитетни, пријатељски и садржајни, да добијају нову димензију партнерским и савезничким односом унутар НАТО-а, и да обје стране виде простор за даље унапређење посебно на економском плану.

Премијер Марковић је изразио задовољство и конкретним резултатима добрих односа двију држава рекавши да охрабрују повећање броја пољских туриста у Црној Гори и све интензивније интересовање инвеститора из Пољске за нашу земљу.

„Пољска је пријатељ Црне Горе и то је показала у најтежим тренуцима када је то нама било најпотребније и најважније“ – рекао је предсједник Марковић.

Амбасадорка Татаржинска је оцијенила да је Црна Гора остварила у вријеме њеног мандата велики успјех уласком у НАТО и да се брзо приближава чланству у Европској унији и констатовала да ће Пољска наставити да подржава Црну Гору у европским интеграцијама.
                    
Предсједник Владе се захвалио амбасадорки Ирени Татаржинској и на личном допринису квалитетним односима двију држава и успјесима Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?