Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио министра вањских послова Литваније Линкевичиуса: Стабилност Западног Балкана важна за безбједност и цјеловитост Европе

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 

Фотографије: Предсједник Владе Душко Марковић примио министра вањских послова Литваније Линаса Антанаса Линкевичиуса (24.7 МБ)

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је министра вањских послова Републике Литваније Линаса Антанаса Линкевичиуса, који је у посјети Црној Гори.

Обострано је оцијењено да двије пријатељске земље његују добре међудржавне односе и дијеле систем европских и евроатлантских вриједности.

Премијер Марковић је изразио захвалност за подршку Литваније у процесима евроатлантских и европских интеграција Црне Горе наводећи да посебно цијенимо чињеницу да смо у вријеме литванског предсједавања Европском унијом отворили пет преговарачких поглавља међу којима и она из области које се тичу владавине права и безбједности.

„Ми то поштујемо и памтимо“ – рекао је предсједник Владе додајући да очекује да односи двију држава буду ојачани партнерством и савезништвом у НАТО-у.

Министар Линкевичиус је најавио наставак подршке Литваније европским интеграцијама Црне Горе као најнапредније државе у том процесу рекавши да посебно цијени позицију и став Црне Горе према европској политици и вриједностима. „У том процесу Литванија се залаже за напредовање на основу постигнутих резултата“ – рекао је министар Линкевичиус.

Предсједник Марковић и министар Линкевичиус су се сагласили да је Западни Балкан и даље мета вањских притисака и заједнички оцијенили да је стабилност овог региона од изузетне важности за безбједност и цјеловитост Европе.

На састанку је било ријечи и о јачању економских веза, посебно у повећању броја туриста из Литваније у Црној Гори као и о достигнућима и искуствима Литваније која би могла бити имплементирана у Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?