Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Прибиловић: Унапређење локалне самоуправе засновано на начелима професионалности, одговорности, отворености и ефикасности

Влада је на данашњој сједници утврдила Предлог закона о локалној самоуправи с Извјештајем са јавне расправе.

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић у изјави за медије након сједнице Владе упознала је јавност са детаљима рјешења, садржаним у Предлогу закона.

Она је истакла да се новим рјешењима садржаним у Предлогу закона о локалној самоуправи додатно унапређује остваривање локалне самоуправе на начелима професионалности, одговорности, отворености и ефикасности рада органа локалне самоуправе.

„У овом Предлогу задржава се досадашњи концепт локалне самоуправе у односу на транспарентност, једностепеност, монотипност облика локалне самоуправе и једнаке надлежности, док су нова рјешења у функцији унапређења начела на којима почива систем локалне самоуправе- професионалности, одговорности, отворености и ефикасности рада органа локалне самоуправе“- рекла је министарка Прибиловић.

Министарка јавне управе је истакла да се најзначајније новине Предлога закона односе се на прецизнији начин сазивања прве сједнице новоизабране Скупштине, те питање трајања мандата, распуштање и скраћење мандата, могућност продужења мандата Скупштине у изузетним ситуацијама ванредног стања, као и на питање расписивања избора за Скупштину општине у случају престанка мандата прије истека времена на који је изабрана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?