Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Радуловић: Потпуно спремни дочекујемо ову зимску туристичку сезону

Припреме за предстојећу зимску туристичку сезону протекле су у најбољем реду и већ сјутра се очекује отварање ски центара Колашин 1450 и Вучје, 20. децембра Савин Кук и Јаворовача, а остатак скијалишта ће бити отворен чим временске прилике то дозволе, рекао је министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић у изјави за медије након 54. сједнице Владе, додавши да је све спремно за предстојећу зимску туристичку сезону.

„Што се тиче припреме зимске туристичке сезоне, могу са задовољством да кажем да су припреме протекле како треба, завршене како треба, већ сјутра очекујемо отварање ски центара Колашин 1450 и Вучје, већ 20. децембра Савин Кук и Јаворовача, а остатак скијалишта на Хајли ће бити отворен чим то буду дозвољавале временске прилике и буде довољно падавина. Дакле, све жичаре су ремонтоване, све стазе су очишћене и ми у том смислу потпуно спремни дочекујемо ову зимску сезону “- рекао је министар.

Министар Радуловић је информисао јавност о Предлогу закона о туризму и угоститељству којим су дефинисани нови пословни модели који прате трендове који обезбеђују конкурентност Црне Горе на међународном туристичком тржишту, истакавши да су осим дефиниције пословних модела постављени циљеви борбе против сиве економије у туризму и угоститељству.

Представљајући Информацију о резултатима љетње туристичке сезоне за 2017. годину, министар се још једном осврнуо на ефекте минуле љетње туристичке сезоне, истакавши да је статистика довољно јасна, те да у прилог томе свједочи број посјета већи за 17- 18 процената и број ноћења који је већи за 10 - 11 процената, као и евидентан пораст посјета домаћих туриста.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?