Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Јановић на ТВ ЦГ: Спортска година на измаку била изузетно успјешна

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Министарство спорта биљежи изузетно успјешну годину на измаку у којој је требало показати и спортистима и свим грађанима Црне Горе који се баве спортом да Министраство врши улогу највећег институционалног ослонца и сервиса за све њих, оцијенио је министар спорта Никола Јановић гостујући данас у Јутарњем програму на ТВ ЦГ.

„Спортисти и сви они који се баве спортом су добили највећи институционални ослонац и сигурно да је требало ресор Министарства спорта у овој години позиционирати и показати да само ту као сервис и спортистима и свима који се баве спортом. Није било једноставно. Поставиле су се неке јасне процедуре и ово је била једна изузетно успјешна година, поготово по питању наших младих спортиста. Имали смо по први пут велике успјехе кадета кошаркашке репрезентације, који су били сребрни на Европском првенству. Имали смо поново злато наших младих ватерполиста. Такође, својим резултатима одушевили су нас џудисти, каратисти, стонотенисери, а све то је пратило Министаство спорта и морам да кажем да смо ове године преко 150 000 еура новчаним наградама практично наградили појединачно све те спортисте. Први пут смо ове године из буџета намијењеног за спорт преко 450 000 еура уложили у спортску инфраструктуру, управо из разлога да би негдје на тим добрим или реновираним теренима и спортским салама стасали нови црногорски шампиони“- рекао је Јановић.

Осим започетих пројеката, који ће бити реализовани средином 2018. године, министар Јановић је нагласио да се кључни циљеви Министаства спорта за сљедећу годину дотичу спровођења законских процедура до краја и тежњи да резултати наших спортиста не буду стихија, већ континуитет.

„Оно што сам рекао, мислим да ће бити најважнија ствар да спроведемо законску процедуру до краја, гдје ће нам омогућити да негдје успоставимо још јасније процедуре и ипак уведемо наш спорт у један уређен систем, да нам спортски резултати не буду стихија, већ да буду континуитет и мислим да ћемо у томе и успјети“- закључио је министар спорта гостујући у Јутарњем програму на ТВ ЦГ.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?