Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са руководством Подгорице: Одлична сарадња Владе и Главног града

Објављено: 18.12.2017. 18:18 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

„Резултати постигнути за вријеме актуелне власти у Подгорици су импресивни. То је за сваку похвалу и за такав рад имаћете подршку Владе и у наредном периоду“, истакао је предсједник Владе Душко Марковић у разговору са руководством Подгорице – градоначелником Славољубом Стијеповићем, предсједником Скупштине Главног града др Ђорђем Сухиком, као и замјеницима градоначелника Чаславом Вешовићем и Борисом Мугошом. У оквиру установљене праксе, разговор је уприличен уочи сјутрашњег Дана Главног града. Предсједник Марковић честитао је сјутрашњи празник грађанима Подгорице и руководству Главног града.

Охрабрије чињеница да је значајно побољшана сарадња између Владе и Главног града. Унапријеђене су административне процедуре и подигнут ниво ефикасности. Интензивно се ради на успостављању функционалнијег система, оцијенио је предсједник Марковић. „Бићу спреман да се лично укључим у рјешавање важних питања за Подгорицу“, казао је предсједник Марковић, оцјенивши да су добри резултати на нивоу главног града и државе резултат успјешне имплементацје Владиних политика.

Представници Гладног града града су оцијенили да је сарадња између Владе Црне Горе и Главног града одлична и изнад очекивања. Резултати такве сарадње су многи успјешно реализовани пројекти у Подгорици. Ефикасном сарадњом између Владе и Главног града отклоњена су многа уска грла што је резултирало успјешно реализованим пројектима. Сигурно је, оцијенили су представници Главног града, да без тако успјешне сарадње учинак администрације Главног града не би био на садашњем нивоу. Реализују се капитални пројекти, као и пројекти комуналне, социјалне и друштвене инфраструктуре. Значајно је унапријеђена културна понуда. Градоначелник Стијеповић је нагласио чињеницу да је за посљедње три године на подручју Подгорице уложено више од 100 милиона еура.

У сарадњи између Владе и Главног града реализије се неколико капитално важних пројеката. Ријеч је о Постројењу за пречишћавање отпадних вода чија ће реализација коштати око 50 милиона еура, Југозападна заобилазница коштаће 15 милиона еура, Доњогорчи булевар је вриједан око 10 милиона еура, а Дом старих је инвестиција вриједна 12 милона еура. Синергијом сарадње између Владе и Главног града значајно ће се унаприједити услови живота у Подгорици.

Предсједник Владе Душко Марковић казао је да ће Подгорица врло брзо доживјети невиђену експанзију. Изградњом аутопута, и још неких саобраћајница у Црној Гори, постаће много доступнија. Створиће се велике предности за црногорску економију.

“ У 2020. години Подгорица ће бити град невиђених потенцијала“ – оцијенио је предсједник Марковић и поручио руководству Главног града да треба да се припреме за такав статус главног града у блиској будућности.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?