Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: ЕУ је кључни оквир за развој и просперитет црногорског друштва

Објављено: 18.12.2017. 19:23 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošću

Видео: Сусрет потпредсједника Владе Зорана Пажина са Делегацијом Европског парламента за односе са ЦГ - кадрови

Потпредсједник Владе Зоран Пажин сусрео се данас у Подгорици са делегацијом Европског парламента за односе са Црном Гором.

Потпредсједник Пажин је саопштио да Црна Гора остаје чврсто на курсу интеграције у заједницу модерних европских друштава, при чему Европску унију види као кључни економски, политички и вриједносни оквир за укупан развој и просперитет друштва.

„Истрајали смо на овом курсу у веома комплексном геополитичком контексту и изазовном домаћем политичком амбијенту. У првој години мандата, Влада је обезбиједила друштвено-економски амбијент који је резултирао успјешним окончањем процеса приступања НАТО-у, видљивим напретком у реформама из европске агенде и једном од највећих стопа економског раста у Европи, од 4,2%,“ рекао је Потпредсједник.

Нагласио је да су константна изградња и јачање система владавине права кључ и предуслов укупног друштвеног и економског напретка. Изразио је, у том смислу, очекивање да ће током наредне године, бити створени услови да Црна Гора добије мјерила за затварање преговара у поглављима 23 и 24.

Представљајући кључне резултате из ове области, указао је да су, у првих девет мјесеци ове године, спроведене истраге против 63 лица и подигнуте оптужнице против 43 особе за кривично дјело организованог криминала, као и да су 24 лица била предмет истраге због прања новца. По питању борбе против корупције, навео је да је формирано 12 предмета против 54 физичка и 12 правних лица.

Еуропосланик и шеф Делегације Европског парламента за односе са Црном Гором Дејвид Мартин саопштио је да Европски парламент у потпуности подржава принцип напредовања у процесу приступања ЕУ у складу са индивидуалним заслугама држава, уз оцјену да је Црна Гора у овом процесу далеко одмакла од осталих земаља. Поздравио је нарочито позитивну међународну улогу Црне Горе, која се огледа у пуној усаглашености црногорске вањске политике са заједничком вањском и безбједносном политиком ЕУ.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?