Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић и Делегација Европског парламента сагласни: ЕУ треба да шаље Западном Балкану јасне охрабрујуће поруке о европској перспективи Региона

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић примио је Делегацију Европског парламента за односе са Црном Гором коју предводи шеф Делегације и копредсједавајући Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Црне Горе и Европске уније (ПОСП) Дејвид Мартин.

Обострано је закључено да је политика Европске уније према проширењу и Западном Балкану једна од кључних политика Уније те да с обзиром на чињеницу да су све државе овог региона одабрале европски и прозападни курс Европска унија треба да шаље Региону јасне охрабрујуће поруке о европској перспективи.

„Иако у Региону постоје различити политички изазови Европска унија мора у 2018. години слати снажне, храбре и одлучујуће поруке ка Западног Балкану у погледу европске перспективе региона. Бирократске процедуре не смију да замагле суштину“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе додајући да се, са друге стране, од лидера Региона очекује да доносе одговорне одлуке и да превладавају изазове.

Премијер Душко Марковић је, говорећи о процесу европских интеграција наше земље, поновио став да је Црна Гора још раније одабрала стратешки правац – евроатлантске и европске интеграције – које уз нашу политику добросусједства и квалитетних односа са државама региона представљају темељ политике Црне Горе чему је наша земља посвећена свим својим капацитетима.

Шеф Делагације Дејвид Мартин је исказао потпуну сагласност са ставом о важности наставка проширења Европске уније и охрабривања држава овог региона да спроводе реформе у склопу европских интеграција рекавши да Европски парламент дијели став да Западни Балкан мора бити један од приоритета Уније при чему свака држава треба да буде вреднована засебно.

Говорећи о Црној Гори Дејвид Мартин је оцијенио да процес европских интеграција наше земље даје одличне резултате.

„Није упитно да је Црна Гора сљедећа чланица Уније. Мислимо да је напредак који сте остварили одличан“ – рекао је шеф Делегације Европског парламента за односе са Црном Гором Дејвид Мартин.

На састанку је било ријечи и о Берлинском процесу, унутрашњој ситуацији у Црној Гори, као и актуелним изазовима у региону и Европи.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?