Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио министра вањских послова Сијарта: Мађарска појачава инвестиције у Црну Гору

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Састанак предсједник Владе Душка Марковића са министром вањских послова Мађарске Петером Сијартом - кадрови

Фотографије: Састанак предсједник Владе Душка Марковића са министром вањских послова Мађарске Петером Сијартом (19.9 МБ) 

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је министра вањских послова Мађарске Петера Сијарта, који је у посјети нашој земљи.

Закључено је да Црна Гора и Мађарска његују квалитетне билатералне односе засноване на пријатељству, уважавању и заједничким интересима и да обје стране виде могућност даљег унапређења односа посебно на економском плану. У том смислу на састанку је било ријечи и о конкретним облицима јачања економске сарадње и о мађарским инвестицијама у Црну Гору.

Предсједник Марковић се захвалио министру Сијарту на свему што је Мађарска учинила за Црну Гору током протеклих 11 година наших евроатлантских и европских интеграција.

„Ваша улога у нашој интеграцији у НАТО је незамјенљива, посебно у посљедњој години процеса. Ваши савјети и подршка били су кључни у финалној фази“ – рекао је премијер Душко Марковић додајући да је, након уласка у НАТО, Црна Гора своје капацитете усмјерила на европске интеграције.

Министар Сијарто је рекао да и Мађарска сматра да је политика проширења Европске уније најзначајнија европска политика и истакао пуну подршку Мађарске нашим европским интеграцијама и даљем напретку у процесу преговора на основу остварених резултата.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?