Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписани закључци теренског истраживања за студију изводљивости реконструкције Моста на Ђурђевића Тари

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Сусрет потпредсједника и министра Симовића и министра Нурковића са делегацијом Министарства трговине НР Кине (33.3 МБ)

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић је са директорком Одјељења за међународну помоћ Министарства трговине Народне Републике Кине, данас у Влади Црне Горе, у присуству потпредсједника Владе мр Милутина Симовића и амбасадора Народне Републике Кине у Црној Гори Цуи Џивеија, потписао Закључке са састанка о теренским истраживањима за израду Студије изводљивости донаторског пројекта реконструкције моста на Ђурђевића Тари. Кинеска експертска радна група овим поводом у Црној Гори борави од 03. децембра ове године.

Црногорски и кинески тимови су усагласили планове о реализацији пројекта, конкретне захтјеве и предлоге, а кинеска страна је спровела истраживање области која је обухваћена пројектом и прелиминарно упознала топографију, морфологију, као и тренутно стање моста, услове јавних објеката и саобраћаја и пратеће инфраструктуре, главне циљеве заштите животне средине итд.

Потписивањем Закључака створиле су се претпоставке за почетак израде Студије изводљивости, а затим идејног и главног пројекта реконструкције моста, што ће омогућити реализацију пројекта током наредне грађевинске сезоне.

На састанку потпредсједника Симовића и министра Нурковића са делегацијом Министарства трговине НР Кине, амбасадором Цуијем и представницима кинеског екпертског тима, који је услиједио након потписивања, обострано је констатовано да мост на Ђурђевића Тари симболизује снажно пријатељство Црне Горе и НР Кине и њених народа и да ће реконструкција још више учврстити добре билатералне односе, а мост учинити додатно атрактивном туристичком дестинацијом за туристе из цијелог свијета, а посебно за кинеске туристе који према овом историјском и саобраћајном објекту, као и црногорски грађани, гаје веома снажну емоцију.

Обострано је истакнуто задовољство због најаве нових донаторских средстава за реализацију заједничких пројеката који ће не само увећати пријатељство двије земље, већ доприносити економској размјени и увећању животног стандарда грађана.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ЕКОНОМСКУ ПОЛИТИКУ И ФИНАНСИЈСКИ СИСТЕМ 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?