Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсјеник Марковић привредницима: У 2018. нам треба одржавање стопе раста од 4,5 одсто и више оптимизма

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 

Предсједник Владе Душко Марковић рекао је на крају данашњег разговора са привредницима да ће 2018. бити изазовна јер смо овогодишњим успјесима себи поставили нове стандарде и да је свима нама потребно више оптимизма.

„Ми сада имамо много вишу степеницу. То значи треба нам више одговорности, више финансијске дисциплине, треба нам више реда у нашем дворишту и наравно много више рада и незаобилазног оптимизма који Црној Гори генерално треба“ – поручио је предсједник Владе, захваливши привредницима на оптимизму и истакавши да је Влади лакше радити када неко вјерује тај рад може имати резултат.

Премијер је на крају разговора са привредницима истакао је да је неформална економија озбиљан изазов и да се стога у Влади припрема оснаживање мјера дефинисаних у 2017. години у циљу боље заштите оних који раде у складу са законом и доприносе стварању нове вриједности.

„Лако је рећи, није лако реализовати, али желим да вам кажем да нећемо имати никакву дилему нити компромиса у том смислу. Сви они који се буду кретали према сивом тржишту и неформалној, односно нелегалној економији биће под ударом свих наших мјера“ – поручио је предсједник Владе.

Томе ће, како је премијер рекао, додатно допринијети и мјере које значе другачији приступ и нове праксе у контроли и надзору.

У односу на квалитетнију подршку привредницима, посебно кроз подстицајне мјере предсједник Марковић је истакао да је у овој години Министарство економије пружило подршку за више од 60 предузећа кроз програме подршке, што се показало веома добрим и због чега је подршка у том погледу у Буџету повећана за 500 000 еура. Обезбијеђена су и додатна средства која ће домаћим предузетницима пружити подршку за истицање домаћих производа и повећање њихове конкурентности, односно стандарда и квалитета.

Говорећи о критикама које се односе на неликвидност привреде, предсједник Владе је навео да је данас држава најбољи и најодговорнији платиша за све услуге које користи, било да долазе од привреде или са друге адресе, и да се биљежи повећан ниво укупне ликвидности у земљи.

Предсједник Владе је захвалио на данашњим разговорима и односу привредника према Влади и њеним ресорима.

„Не вјерујем да је то израз потребе доброг домаћинства према нама, већ вјерујем да сви препознајемо напредак, да је важно у сваком послу, а посебно у државном послу развијати оптимизам и позитивна очекивања. Ако немате оптимизам и немате наде онда немате мотива и изгледа да успијете у послу, а поготово у економији. Тако да тај ваш приступ данашњи према нама према, Влади у цјелини и ресорима, разумијем да смо били бољи или да смо данас бољи него што смо били у децембру 2016 .године и да је то једна нова прилика за све“ – истакао је премијер.

На крају, предсједник Марковић је позвао привреднике да буду партнери Влади и да улажу у све секторе економије и градњу производњих капацитета који ће смањити зависност економије од увоза.

„Ви имате тај потенцијал и заједно вјерујем у 2018. години можемо направити бољи резултат. Желим да то партнерство оснажимо и да ка овом циљу да идемо заједно“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић у ПКЦГ.

Први дио излагања предсједника Владе налази се овдје.

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/Аx-р21кY7ИА

 

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?