Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио представнике Струковног синдиката ватрогасаца: Влада има разумијевање за захтјеве и положај ватрогасаца

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Измјенама Закона о зарадама запослених у јавном сектору биће удовољено захтјеву Струковног синдиката ватрогасаца и спасилаца да се коефицијент њихових зарада повећа, и то ће бити учињено у кратком року – саопштио је премијер Душко Марковић на састанку са представницима тог Синдиката Срђаном Кековићем, Предрагом Миликићем, Славком Тадићем и Стевом Касомом.

Премијер је најавио и формирање радне групе састављене од представника Министарства финансија, Министарства рада и социјалног старања, као и представника Струковног синдиката ватрогасаца и спасилаца, са задатком проналажења одрживог модела за оне ватрогасце који су се приближили условима за пензионисање.

Предсједник Марковић је поновио јавно исказану захвалност свим припадницима ватрогасних служби за подвиге које су учинили током великих пожара овог љета, „јер то није била само приврженост професији, већ и приврженост својој држави“.

„Показали сте да Црна Гора има озбиљне капацитете у области заштите и спашавања, а то је потврђено кроз изузетну храброст и пожртвовање које сте испољили“ – рекао је предсједник Марковић.

Исказано је опредјељење да би овај важан сегмент безбједности у будућности требао бити у надлежности државе, спреман да одговори на све изазове.

„То је посебно важно у свијетлу чињенице да смо постали чланица НАТО, и да смо обавезни да пратимо њихове стандарде. Због тога је потребно у вашој професији дефинисати другачији организациони модел, што ћемо и учинити током наредне године“ – казао је премијер.

Представници Струковног синдиката ватрогасаца исказали су велику захвалност премијеру Марковићу за подршку коју им је пружио, не само материјалну већ и моралну, јер је јасно препознао њихову улогу и значај.

Они су казали да положај ватрогасаца не може бити оцијењен као повољан, и да не треба да буде различит од општине до општине. Међутим, јасно су саопштили своје увјерење да ће се након најављених интервенција предсједника Владе Душка Марковића, статус и положај ватрогасаца и спасилаца осјетно побољшати.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?