Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједало Вијеће за националну безбједност: Безбједносна ситуација стабилна, Вијеће поздравља успјешну сарадњу надлежних органа

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Вијеће за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Душко Марковић, одржало је данас 11. сједницу у проширеном саставу.

Актуелна безбједносна ситуација у Црној Гори оцијењена је стабилном и задовољавајућом, и у том смислу Вијеће је поздравило активности Министарства унутрашњих послова – Управе полиције, које се спроводе у оквиру посебних и циљаних оперативних акција на сузбијању свих видова организованог криминала, како на подручју Котора и Приморја, тако и у другим градовима. То јасно указује да је Држава одлучна и способна да обезбиједи стабилност, мир и сигурност грађана и имовине.

Заједнички је констатована нова димензију и квалитет међуинституционалног дјеловања органа за спровођење закона на плану супротстављања организованом криминалу, посебно на линији сарадње између Специјалног државног тужилаштва, Агенције за националну безбједност и Управе полиције. Таква сарадња је модалитет за дугорочно очување безбједности и сигурности Државе и грађана.

Вијеће за националну безбједност осуђује сваки покушај угрожавања и дискредитације институција система, као и угрожавања ауторитета Суда и Специјалног државног тужилаштва са циљем да се судски процес у предмету тероризам у покушају измјести из Суда и пренесе на улицу и у медије.

С тим у вези, Вијеће је дало пуну подршку правосудним институцијама и другим надлежним органима у спровођењу законом утврђених надлежности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?