Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио представнике Уније слободних синдиката Црне Горе: Влада увијек спремна за дијалог

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Премијер Душко Марковић примио представнике Уније слободних синдиката Црне Горе - кадрови

У циљу унапређења међусобних односа, Влада Црне Горе је спремна на социјални дијалог са синдикатом, поручио је премијер Душко Марковић у разговору с делегацијом Уније слободних синдиката Црне Горе предвођеном Срђаном Кековићем, генералним секретаром.

Премијер Марковић је најавио да ће се у наредном периоду успоставити пракса да се са представницима синдиката квартално анализарају резултати економске политике и доносе одговарајући закључци који ће давати смјернице за дјеловање. „Влада Црне Горе је снажно концентрисана на питања економије и развоја како би се дефинисао одговор на изазове смањења незапослености, унапређења животног стандарада и потребе да се бољи живи у Црној Гори“ – истакао је премијер Марковић.

Казао је да једини начин да постигнемо бољитак на том плану, - да подстакнемо развој економије, да на брз и ефикасан начин валоризујемо природне ресурсе које имамо, унаприједимо инвестициони амбијент, подигнемо ниво квалитета инфраструтуре, консолидујемо енергетски сектор и подстакнемо домаћи бизнис. „Предано радимо на томе и то се види кроз врло охрабрујући економски раст који је изнад очекивања“ – рекао је премијер Марковић.

Представници Уније слободних синдиката Црне Горе у разговору с премијером Марковићем осврнули су се Програм економских реформи, актуелизовали су питање куће социјалног дијалога, односно пословног простора потребног за рад њихове организације, као и питање учешћа њиховог представника у Управном одбору Црногорског фонда за солидарну стамбену изградњу. У том контексту поновили су свој познати став да је њихово залагање да се Црна Гора гради као као држава социјалне правде.

У вези питања рјешавања пословног простора за рад Уније слободних синдиката, премијер Марковић је исказао спремност да се надлежни органи ускоро позабаве дефинисањем рјешења за то питање.

Што се тиче учешћа предствника Уније слободних синдиката у Управном одбору Црногорског фонда за солидарну и стамбену изградњу, остаје да се то питање додатно сагледа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?