Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одговор потпредсједника Владе Зорана Пажина на писмо 11 НВО у вези рада Комисије за медије

Објављено: 27.12.2017. 19:10 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Потпредсједник Владе Зоран Пажин упутио је данас одговор на отворено писмо представника једанаест НВО поводом рада Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија.

„Желим да нагласим да Влада Црне Горе у пуној мјери подржава рад овог значајног тијела. Спремни смо да уважимо све захтјеве и препоруке које су из надежности извршне власти и у складу са важећим прописима. У том смислу, иницирао сам састанак са представницима Комисије да, одмах након празника, дођемо до оптималног модалитета за њихову реализацију.

Влада се до сада упознала са три извјештаја о раду Комисије, о чему је јавност информисана путем саопштења за јавност након сједница Владе. Иако не постоји обавеза Владе да публикује извјештаје који су јој достављени на увид, прихватам ваш аргумент и аргументацију Комисије да је значајно да ови извјештаји буду објављени. 

Увјерам вас да Влада послу заштите личног интегритета и безбједности новинара приступа веома озбиљно и одговорно, о чему свједоче бројне информације које надлежни органи редовно достављају члановима Комисије. 

Очекујем да у директној комуникацији са члановима Комисије дођемо до оптималног модела даље комуникације и размјене информација, како би ово тијело дало што већи допринос безбједности новинара и истрагама у случајевима пријетњи и напада на представнике и имовину медија,“ наводи се у писму потпредсједника Пажина.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?