Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ИX сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте

Објављено: 28.12.2017. 00:25 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте (37,8 МБ)

 

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте одржао је у сриједу, 27. децембра 2017, девету сједницу којом је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Душко Марковић.

Размотрен је Извјештај о реализованим инвестицијама сходно Одлуци о давању у дугорочни закуп земљишта на полуострву Луштица, општина Херцег Нови, за период 1.12.2016. – 15.12.2017. године, који су доставили Министарство одрживог развоја и туризма и Секретаријат за развојне пројекте.

У Извјештају поднијетом у складу са обавезом Секретаријата за развојне пројекте да једном годишње извјештава Савјет о пројекту да је Савјет на сједницама одржаним 13. и 14. децембра 2017. године размотрио и предложио Влади Црне Горе да утврди други анекс Уговора што је Влада учинила на 54. сједници одржаној 14. децембра 2017, да би након тога, недјељу дана касније, анекс одобрен и у Одбору за економију финансије и буџет Скупштине Црне Горе.

Савјет је размотрио Информацију о статусу реализације инвестиционог Уговора за продају 74,9749% акцијског капитала друштва ,,Јадран Пераст" АД и предложио Влади да Информацију усвоји.

У Информацији је наведено да је инвеститор компанија „Имобилиа" доо добио на Идејно рјешење позитивна мишљења Управе за заштиту културних добара и Главног државног архитекте и да је предао захтјеве за све неопходне сагласности. Инвестирор је информисао да су радови на адаптацији у палати Смекја у току, као и радови на реконструкцији осталих објеката за које су потписани уговори о извођењу грађевинских радова, постављању камена на изградњи и монтирању узорних соба за Палату Смекја и остале објекте хотела.

Размотрен је Извјештај о реализованим инвестиционим и другим активностима по основу Уговора о давању у дугорочном закупу локалитета острво Ластавица са тврђавом “Мамула” Херцег Нови за 2017. годину.

У Извјештају стоји да је Закупац дана 28.06.2017. године исплатио фиксну закупнину за прву годину закупа у износу од 47.772 еура и да је по подацима достављеним од стране инвеститора на реализацији пројекта утрошено 543.000 еура и то, имајући у виду да је пројекат још увијек у фази планирања, углавним за израду пројеката, набавку опреме, припремне радове и плате запосленима, као и ангажовање домаћих и страних консултаната. Савјет је информисан да су на пројекту отпочели припремни радови већег обима.

Савјет је размотрио и Извјештај о контроли поштовања обавеза из Уговора о продаји 50,7532% капитала Хемијске индустрија ПОЛИЕX АД Беране у оквиру које је и позитиван Извјештај ревизора о пословању.

Размотрена је Усмена Информација члана Савјета Срђе Кековића о кривичној пријави коју је против чланова претходног сазива Савјета за приватизацију и капиталне пројекте поднијела Синдикална организација „Порт оф Адриа“ Бар (Контењерски терминали и генерални терети).
Савјет за приватизацију и капиталне пројекте упознао се са кривичном пријавом уз оцјену да заузимање ставова на ту тему није у надлежности Савјета.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?