Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ГД Директората за економску политику и развој Ива Вуковић: Стратешки циљ развоја ЦГ - повећање квалитета живота грађана у дугом року

Služba za odnose s javnošću Vlade Влада је на данашњој сједници донијела Правце развоја за период 2018 - 2021, који су кровни развојни имплементациони документ Владе Црне Горе, саопштила је генерална директорица Директората за економску политику и развој у Министарству финансија Ива Вуковић, истакавши да се стратешки циљ развоја Црне Горе фокусира на повећање квалитета живота грађана у дугом року.

„Правцима развоја утврђен је стратешки циљ развоја Црне Горе, а то је повећање квалитета живота грађана у дугом року. Формално су утврђена четири приоритетна сектора развоја, а то су туризам, енергетика, пољопривреда и препрађивачка индустрија и идентификовано је деветнаест области политика за које су утврђени приоритети, предложене инвестиције и развојне мјере“- рекла је генерална директорица Директората за економску политику и развој.

Вуковић је нагласила да Правци развоја за поменути период кључне приоритете економске политике усмјеравају ка динамизирању економског раста и повећању конкурентности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Презентацију можете преузети овдје.

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/q0еЈц1x4yЈк



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?