Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио вицепремијера Србије Дачића: ЦГ и Србија његују добросусједске односе и залажу се у ЕУ интеграцијама за принцип регате

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore



Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас првог потпредсједника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивицу Дачића који је у званичној посјети Црној Гори.

На састанку је констатовано да Црна Гора и Србија његују пријатељске и добросусједске односе и да обје државе виде простор за даље унапређење посебно на економском плану. Истакнуто да је приоритет и Црне Горе и Републике Србије на инфраструктурном плану представља међусобно квалитетно повезивање аутопутем као и обнова комплетног жељезничког правца Београд – Бар.

Заједнички је став да се Црна Гора и Република Србија међусобно подржавају у процесу европских интеграција, да се залажу за европску перспективу региона Западног Балкана, али да су обје државе чврсто на становишту да је једини исправан приступ евроинтеграционим процесима принцип регате односно вредновања резултата сваке државе засебно.

Предсједник Марковић и вицепремијер Дачић оцијенили су да ће предстојећа званична посјета предсједнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Црној Гори представљати додатни импулс за унапређење односа и сарадње.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?