Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са привредницима у Беранама: Желим да енергију којом Влада биљежи успјехе пренесемо ове године у Беране – зато сам овдје

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић у радној посјети Општини Беране - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас привредницима Берана да је Влада у протеклој години успјела да стабилизује економију и финансије, да позиционира Црну Гору као пету економију у Европи по стопи привредног раста, да је остварен одличан контакт са страним инвеститорима и да жели да такву енергију у овој години пренесе и у Беране и да је зато ту, на састанку с привредницима.

Подсјетивши беранске привреднике да је још преузимајући мандат изнио став да људе који се баве бизнисом не треба сматрати тајкунима и политички их тако квалификовати већ да их треба сматрати онима који доприносе развоју наше земље премијер Душко Марковић је обећао пуну подршку привредницима.

„Желим да будем уз оне који стварају нову вриједност у Црној Гори било да запошљавају једног радника или 500 радника. Сви они који су спремни да искористе све могућности које пружа Црна Гора имаће моју личну подршку, а истовремено и подршку владе и администрације. И то смо претворили у дјело. … свакодневним створили смо једну позитивну синергију и разумијевање које нам је омогућило да покренемо екононију и да имамо и овај раст. Желим да такву енергију у овој години пренесемо у Беране. Зато сам данас овдје“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

(Снимак 1 – 2018 02 02 - Дуско Марковиц Беране – нема тајкуна него привредника)

хттпс://yоуту.бе/ИЈТзДДМгЗХ4

Информишући привреднике о политикама Владе, посебно у сфери економије и финансија, премијер Душко Марковић је рекао да су наше јавне финансије прије годину биле угрожене, наша макроекономска стабилност неповољна, а наше инвестиционе активности практично заустављене.

 Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Наши патнери, међунродне финансијске организације и други, предлагале су нам веома ригидне економске и финансијске политике које су имале за циљ да зауставимо капиталне инвестиције, да идемо у правцу смањења јавне админситрације, да идемо у правцу смањивања или замрзавања пензија и наравно смањење зарада не само у јавном него у цијелом сектору“ – рекао је премијер додајући да је такве предлоге одбио упркос повољној пратећој понуди од 300 милиона долара у прве три године. Предсједник Марковић је рекао да смо се опредијелили да сами конципирамо програм реформи и да су резултати видљиви: буџет се пуни изнад плана – наплаћено је прошле године 75 милиона еура више него у 2016. години, побољшана је позиција Црне Горе а у децембру 2017. године Свјетска банка је одобрила нашој земљи буџетску подршку од 80 милиона еура.

Влада це пружити и сарадњу и помоћ привреди Сјевера

Предсједник Владе је рекао беранским привредницима да успјех, енергију и оптимизам са државног нивоа сада треба пренијети на локални и да за то има основа будући да су потенцијали Берана у туризму, енергетици, дровпреради и пољопривреди неспорни, да је Влада одлучна и истрајна у опредјелјенју да развија Сјеверни регион Црне Горе, да се он лично на почетку мандата опредијелио да сву своју личну и професионалну снагу улаже у развој нашег Сјевера.

(Снимак 2 – 2018 02 02 - Дуско Марковиц Беране – Беране имају развојни потенцијал)

хттпс://yоуту.бе/кН1В5МкпдЦА

Премијер Душко Марковић је посебно истакао ће Влада пружити и сарадњу и помоћ привреди Сјеверног региона.

„Нема напретка ако не обезбиједимо развој и друштвену кохезију на територији читаве Црне Горе, а то значи и на Сјеверу. Овдје постоји неспоран снажан ресурс који може да унаприједи стандард, који може да обезбиједи да се живи просјеком европског грађанина“ – рекао је предсједник Марковић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

У реформама имамо и отпора, али администрацију приближавамо привредницима

Премијер Душко Марковић је указао привредницима Берана и на отпоре који се јављају приликом реформи поменуши случај Високе медицинске школе и неразумијевање његовог става да та образовна установа треба да остане у Беранама.

(Снимак 3 – 2018 02 02 - Дуско Марковиц Беране – у реформама имамо и отпора)

хттпс://yоуту.бе/Д9Фд7КхцЦwY

„У овом мом опредјелјенју да на Сјеверу сачувамо све што се може сачувати имамо пробленма. Видјели сте какве сам имао проблеме са Универзитетом да сачувамо Високу медицинску школу. Важнији су ми људи на Сјеверу и квалитет здравствене, образовне и сваке друге политике на Сјеверу него да ли ћемо 2017. и 2018. прихватити сваки европски стандард, посебно ако нам за то Европа не даје новац. А у овом тренутку га даје веома мало“ – рекао је премијер истакавши да је неопходно приблизавање администрације привредницима.

 Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Ускоро анализа могућности подстицаја и олакшица посебно за Сјевер и неразвијене општине

Предсједник Владе Душко Марковић је на крају разговора са беранским привредницима рекао да Влада ради доста и на унапређењу друштвене инфраструктуре у граду и посебно нагласио да ће убрзо затражити анализу могућности подстицаја и олакшица посебно за Сјевер и неразвијене општине.

(Снимак 4 – 2018 02 02 - Дуско Марковиц Беране – радимо на унапредјењу друствене инфраструктуре)

хттпс://yоуту.бе/XЈпWдрЦДwwо

Састанку су присуствовали министарка економије Драгица Секулић и предсједник Одбора директора Инвестиционо-развојног фонда др Зоран Вукчевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?