Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио Арлема Дезира: Влада и ОЕБС спремни на наставак сарадње са циљем даље подршке унапређењу медијске сцене у Црној Гори

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас са представника Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) за слободу медија Арлема Дезира.

Предсједник Марковић је поздравио прву посјету представника ОЕБС-а за слободу медија Црној Гори и истакао значај подршке ОЕБС и Канцеларије Представника унапређењу медијске сцене у Црној Гори и промоцији међународних стандарда на овом пољу. У том смислу, Предсједник је информисао саговорника о плановима Владе на унапређењу медијског законодавног оквира у наредном периоду и истакао важност сарадње на том плану са ОЕБС-ом и коришћења његове експертизе и савјета.

Представник ОЕБС за слободу медија је истакао добру сарадњу са Владом Црне Горе и поздравио остварене резултате. Поновио је спремност ОЕБС да настави да пружа сву неопходну подршку у правцу даљег унапређења слободе медија, заштите новинара, промоције медјијског плурализма и јачања поштовања професионалних стандарда и саморегулационог оквира. Констатовано је да су наведене области кључне карактеристике демократског друштва на коме треба да раде сви друштвени актери.

Састанку је присуствовала и шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори амбасадорка Мариз Давије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?