Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић примио предсједника ТАВ Аирпортс: Развој црногорских аеродрома предуслов је за даљи развој економије и туризма

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
    

Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас Санија Сенера, предсједника и извршног директора турске компаније ТАВ Аирпортс, која је заинтересована за инвестирање у црногорске аеродроме.

На састанку је заједнички оцијењено да је развој црногорских аеродрома предуслов за развој економије, индустрије и туризма у Црној Гори. Посебно је наглашен значај валоризације аеродрома за даљи раст туристичке привреде која је водећа привредна грана у нашој земљи.

Премијер Марковић је истакао јасно опредјељење Владе у правцу стварања претпоставки за брзу валоризацију и развој аеродрома у Подгорици и Тивту, али и ревитализацију аеродрома у Беранама, саопштивши да ће тај посао бити у самом врху Владиних приоритета.

ТАВ је међународно позната компанија специјализована за аеродромски бизнис. Ова компанија је инвеститор и оператер великих и прометних аеродрома на више континената, са значајним искуством у моделима јавно-приватног партнерства и концесија, и са референтним показатељима у погледу њиховог развоја и пуне привредне искоришћености.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?