Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пејовић: Интензивне активности – замах припреме ЦГ за чланство у ЕУ

Влада је на данашњој сједници усвојила неколико европских тачака, прије свега извјештај за програм приступања за 2017. годину.

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић је у изјави за медије након сједнице Владе истакао, да је од планираних 413 активности за прошлу годину реализовано 308, односно 75 одсто. Све то говори, да овакве интензивне активности, као и чињеница да је у прошлој години донијето преко 300 стратешких, законских и подзаконских аката, колики је замах припреме Црне Горе за чланство у ЕУ – рекао је Пејовић. То су свакако поглавља 12 које се односи на безбједност хране, 17 – монетарно економска унија, 23 – владавина права,а највећи број аката реализован је у три министарства која носе огроман дио посла – Министарство пољопривреде и руралног развоја - 99 аката, Министарство економије – 62 и Министарство туризма и одрживог развоја – 39.

Влада је данас усвојила и преговарачку позицију за поглавље 27 - животна средина и климатске промјене, која ће већ данас бити прослијеђена бугарском предсједништву како би се отворио пут за отварање овог поглавља.

„Данашњим доношењем извјештаја спремили смо се за наредну седмицу када је и предвиђено да се донесе нови програм приступања за 2018., 2019. и 2020. годину и у њему све предложене нове активности, како би се што више приближили стандарду ЕУ“ – рекао је министар Пејовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?