Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио амбасадора Бјорнстада: Норвешка наставља снажну билатералну подршку Црној Гори у реализацији њених приоритета

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас амбасадора Краљевине Норвешке у Црној Гори Арнеа Санеса Бјорнстада.

На састанку је констатовано да Црна Гора и Норвешка остварују развијену билатералну сарадњу која је нови квалитет добила кроз партнерство у оквиру НАТО.

Предсједник Марковић је информисао госта о успјешним резултатима у претходној години на плану економије као и у остваривању приоритета у ЕУ интеграцијама и захвалио се на подршци Норвешке Црној Гори, посебно кроз билатерални финансијски програм подршке који прати приоритете државе и њеног развоја и најавом наставка подршке за 2018. године.

Изражено је задовољство досадашњом релаизацијом пројеката и програма.

Амбасадор Бјорнстад је потврдио да ће у идућој години Влада Норвешке наставити и дуплирати обим билатералне финансијске подршке Црној Гори, са фокусом на социо-економски развој као и обавезе из ЕУ интеграција и спровођења кључних реформи, чиме Норвешка потврђује континуирану подршку Црној Гори и Западном Балкану.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?