Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио групу високих официра Оружаних снага САД: Америчком подршком Црној Гори додатно су учвршћени наше пријатељство и партнерство

Објављено: 14.02.2018. 20:45 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću



Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у сриједу групу новименованих високих официра Оружањих снага Сједињених Америчких Држава (САД) која је у посјети Црној Гору у оквиру програма ЦАПСТОНЕ – курса професионалног војног образовања за новоименоване генерале, адмирале и цивилне представнике извршног нивоа, организованог од стране Националног универзитета за одбрану САД.

Пожељевши добродошлицу америчким официрима, које је предводио бивши врховни командант снага НАТО-а у Европи пензионисани генерал Филип Бридлав, предсједник Владе је изразио захвалност и поштовање влади и народу Сједињеним Америчким Државама на подршци Црној Гори, посебно у процесу нашег приступања НАТО-у и оцијенио да је тиме као и прошлогодишњом посјетом потпредсједника САД Мајка Пенса додатно учвршћено пријатељство и партнерство наших двију земаља.

Премијер је информисао госте о резултатима наших политика и о приоритетима Владе у наредном раздобљу истакавши да једним од кључних предуслова за наше одличне економске резултате у прошлој години сматра чланство Црне Горе у НАТО-у. Предсједник Марковић је истакао потпуну спремност и посвећеност наше земље испуњавању свих обавеза које проистичу из чланства у Сјеверноатлантском савезу.

Генерал Бридлав је честитао Црној Гори на чланству у НАТО-у, оцијенивши да САД у овом дијелу свијета имају важног и поузданог савезника.

Предсједник Марковић и група високих официра Оружаних снага САД размијенили су мишљења и о више тема од регионалног и глобалног значаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?