Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Суштина владавине права није у правним нормама, већ у вриједностима

Објављено: 14.02.2018. 22:49 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин одржао је данас предавање на Правном факултету Универзитета Црне Горе на тему „Владавина права, правни и политички концепт, изазов и перспектива Црне Горе“.

Говорећи о концепту владавине права, Потпредсједник је указао да је владавина права далеко више од ефикасног правног поретка или борбе против корупције и организованог криминала, наглашавајући да суштина владавине права заправо лежи у заштити и афирмацији темељних друштвених вриједности.

„Ниједна правна норма није сама себи циљ. Иза сваке норме крије се нека вриједност – то је суштина владавине права“, навео је Потпредсједник.

У разговору о механизмима остваривања владавине права у Црној Гори, потпредсједник Пажин је нагласио да су Уставом Црне Горе у домаћи правни поредак уведени међународнио-правни акти надзаконске снаге, који прописују највише цивилизацијске стандарде заштите људског достојанства као извора људских права.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?