Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић стигао у Приштину у званичну посјету Републици Косово

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Дочек премијера Марковића са државним почастима од стране премијера Републике Косово (43.7 МБ)

Видео: Дочек премијера Марковића са државним почастима од стране премијера Републике Косово - кадрови

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић допутовао је у сриједу поподне у Приштину у дводневну званичну посјету Републици Косово на позив премијера Косова Рамуша Харадинаја.

Пред сједиштем Владе Косова делегацији Црне Горе приређен је свечани дочек уз највише државне почасти.

Премијери Марковић и Харадинај обратиће се јавности након званичних разговора, у 17:45.

Другог дана посјете предсједник Владе Црне Горе састаће се са предсједницима Косова Хашимом Тачијем и Скупштине Косова Кадријем Весељијем.

Прва посјета предсједника Владе Црне Горе Републици Косово биће прилика за даље продубљивање сарадње у билатералним односима двију пријатељских земаља, путем дефинисања конкретних заједничких активности и пројеката чија би се реализација могла очекивати у предстојећем периоду.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић ће са косовским званичницима разговарати о унапређењу сарадње у областима од највишег државног интереса и то: економије, инфраструктуре, туризма, безбједности граница и прекограничне сарадње. Сусрети на највишем нивоу ће бити прилика за непосредну размјену мишљења о актуелним билатералним, регионалним и међународним темама у циљу свеукупног унапређења односа у најбољем интересу двију држава и евроатланске будућности региона Западног Балкана.

У делегацији Црне Горе је и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?