Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић завршио званичну посјету Републици Косово

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић окончао је у четвртак прије подне посјету Републици Косово разговорима са предсједницима Косова Хашимом Тачијем и Скупштине Косова Кадријем Весељијем.

Наглашени су одлични политички односи двију сусједних и пријатељских држава уз оцјену да и Црна Гора и Република Косово имају јасне визије своје будућности у европским интеграцијама. Поновљена је подршка Црне Горе европској и евроатлантској перспективи Косова.

Предсједници Тачи и Весељи исказали су посебну захвалност премијеру Марковићу на значај прве званичне посјете предсједника Владе Црне Горе Републици Косово. Предсједник Тачи је оцијенио да црногорско-косовски односи треба и могу да буду модел свима у региону Западног Балкана

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Марковић је, честитајући највишим званичницима Косова десетогодишњицу независности, још једном апострофирао значај спровођења свих одлука у вези са статусом црногорске националне заједнице на Косову. У том контексту премијер Марковић је указао на сва права која уживају припадници албанске заједнице у Црној Гори.

Постигнута је пуна сагласност о потреби конкретног дјеловања двију влада на бољем инфраструктурном повезивању и на укупном продубљивању економских веза.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/972wГКОДгyк

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?