Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Влада поштује уговорне обавезе засноване на закону

Објављено: 15.02.2018. 21:02 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Поводом спекулација и негативне медијске кампање да државна и локална власт желе да угрозе јавни интерес у поступку доношења одлуке о закључивању уговора између Општине Тиват и компаније „Адриатиц Маринас“ д.о.о., која је власник „Порто Монтенегра“, имамо обавезу да информишемо јавност да је Влада Црне Горе 28.10.2006. године закључила један од најквалитетнијих приватизационих уговора чији се инвестициони ефекти мјере стотинама милиона еура.

Подсјећамо да је „Порто Монтенегро“ данас туристички понос Црне Горе, Јадрана, и шире, који је Црну Гору позиционирао на глобалној мапи наутичког туризма. 

Уговор из 2006. године закључен је у складу са законом, и он представља основ за закључивање посебног уговора између Општине Тиват и компаније „Адриатиц Маринас“ која управља ризортом „Порто Монтенегро“.

Влада поштује и извршава своје уговорне обавезе засноване на закону, и наставиће са афирмацијом оваквих и сличних развојних пројеката који Црну Гору чине свјетски препознатљивом инвестиционом дестинацијом.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?