Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио регионалну директорицу СЗО за Европу: Црна Гора снажно развија здравствени систем

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Предсједник Владе Душко Марковић примио је регионалну директорицу Свјетске здравствене организације (СЗО) за Европу Жужану Јакаб (Зсузсанна).

Констатована је успјешна сарадња наше земље и СЗО уз оцјену да Национална канцеларија СЗО, која је успостављена у Црној Гори 2008. године, представља примјер ефикасне и успјешне реализације техничке подршке једној држави. У том контескту је истакнуто да је СЗО у периоду 2016-2017. издвојила готово 500.000 еура подршке Црној Гори, као и да су усклађени приоритети сарадње који ће бити дефинисани Споразумом о сарадњи за период 2018/2019.

Предсједник Владе је исказао задовољство посјетом директорице Јакаб Црној Гори оцијенивши значајним њено присуство данашњем Министарском састанку на тему имунизације и учешће на сјутрашњој првој сједници Националног савјета за координацију и превенцију хроничних и незаразних болести у Црној Гори.

Информишући регионалну директорицу СЗО о оствареним резултатима и приоритетима Владе предсједник Марковић је указао да је здравство високо на листи приоритета због чега се за ту област увећавају буџетска издвајања. „Снажно развијемо здравствени систем подизањем квалитета здравствених услога, бољом доступношћу здравствених центара и јачањем кадровске основе“ – рекао је премијер Душко Марковић истакавши да је на реализацији тих циљева добродошла сарадња са Свјетском здравственом организацијом.

Регионална директорица СЗО за Европу је поздравила напредак Црне Горе у европским интеграцијама истакавши значајне резултате које интеграциони процес има у унапређењу здравственог система. Директорица Јакоб се посебно захвалила предсједнику Владе на успјешној интересорној сарадњи у превладавању изазова у области здравственог система.

Предсједник Марковић је информисао директорицу Јакоб о нашој политици заштите здравља становништва кроз додатно оптерећивање нездравих производа попут заслађених газираних напитака и дуванских и алкохолних производа и указао на потребу усклађивања политика држава Западног Балкана на том плану гдје би била добродошла помоћ СЗО у координацији активности.

Састанку је присуствовао и министар здравља др Кенан Храповић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?