Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Влада спремна да подржи успостављање саморегулације, без мијешања у независност процеса

Објављено: 21.02.2018. 22:38 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

  
   
Потпредсједник Владе Зоран Пажин говорио је данас на отварању конференције на тему „Истраживачко новинарство и етички кодекс – препреке, изазови и како достићи професионалне стандарде“, коју организује Центар за истраживачко новинарство Црне Горе и Балканска мрежа истраживачког новинарства, уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори.

„У мјери у којој медији сами буду тежили јединственој саморегулацији, имаће пуну подршку Владе, која неће жалити ни ресурсе, ни труда да учини економски одрживим концепт медијске саморегулације, наравно не мијешајући се у независност саморегулације“ саопштио је потпредсједник Пажин.

Упутио је позив представницима новинарске струке да активно учествују у процесу измјене медијских закона, у циљу достизања високих међународних стандарда у области слободе изражавања и слободе медија у Црној Гори.

Потпредсједник је подсјетио на експозе Предсједника Владе у којем је јасно наглашено да Влада не жели „своје медије“.

„Не желимо владине медије, али осјећамо одговорност и, у складу са уставним овлашћењима Владе, спреми смо да радимо заједно са вама на унапређењу законодавног оквира који уређује слободу медија, на начин који би значио унапређење те слободе,“ нагласио је потпредсједник Пажин.
   
КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?