Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорска полиција утврдила идентитет нападача на Амбасаду САД – Д.Ј. рођен 1976.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Утврђен је идентитет лица које је прошле ноћи бацило експлозивну направу на Амбасаду САД у Подгорици, а потом извршило самоубиство такође активирањем експлозивне направе, саопштено поподне на конференцији за медије у Управе полиције.

Објављено је да је ријеч је о Д.Ј. (1976.) из Подгорице, рођеном у Краљеву, који до сада није регистрован као извршилац кривичних дјела.

Тужилаштво и Управа полиције предузимају активне мјере и радње у циљу утврђивања мотива овог чина, који је тренутно непознат – речено је на конференцији за медије на којој су се јавности обратили државна тужитељка у Вишем државном тужилаштву у Подгорици и портпаролка овог Тужилаштва Лепа Меденица, помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић и помоћник директора Управе полиције за Сектор за обезбјеђење личности и објекта Драган Благојевић.

Полиција је потврдила да је наложен претрес стана лица које је идентификовано као нападач на Амбасаду САД, те да у циљу заштите истраге још увијек не могу саопштити детаљније информације.

Из Управе полиције су се захвалили Амбасади САД на сарадњи и указаном повјерењу, још једном потврдивши да су запослени у Амбасади након синоћњег догађаја безбједни.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?