Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лондон: Почео Инвестициони самит Западног Балкана у организацији ЕБРД

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

   
У сједишту Европске банке за обнову и развој у Лондону почео је Инвестициони самит Западног Балкана на којем ће предсједници влада шест држава нашег региона представити групи од више од стотину личности из пословне заједнице инвестиционе могућности својих држава како би привукли директне стране инвестиције у прекограничне пројекте.

Премијери Црне Горе Душко Марковић, Србије Ана Брнабић, Косова Рамуш Харадинај, Албаније Еди Рама и Македоније Зоран Заев као и предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић учествоваће на централној сесији док ће на посебним панел-дискусијама бити размотрене теме саобраћајне повезаности држава Западнобалканске шесторке, одрживи регионални енергетски модел и агенда тзв. „меког повезивања“.

У уводном дијелу Самита учесницима ће се обратити предсједник ЕБРД Сума Чакрабарти, премијер Бугарске – државе која тренутно предсједава Европском унијом Бојко Борисов и у име државе домаћина министар за за дигитализацију, културу, медије и спорт у Влади Уједињеног Краљевства Мат Хенкок.

Предсједници Владе Црне Горе и ЕБРД Душко Марковић и Сума Чакрабарти потписаће поподне Меморандум о разумијевању између Владе Црне Горе и Европске банке за обнову и развој на основу којег би требало да буде обезбијеђен оквир за сарадњу између Владе и ЕБРД у развоју и имплементацији Иницијативе инвестиционе климе и управљања са циљем побољшања развоја приватног сектора, промоције доброг управљања, јачања конкуренције, унапређења дијалога јавног и приватног сектора и др.

У делегацији Црне Горе су и министри финансија и економије Дарко Радуновић и Драгица Секулић.

Ово је трећи Самит који организује ЕБРД. Претходна два одржана су 2014. и 2016. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
   



  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?