Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЛОНДОН: Предсједник Марковић се састао са британском премијерком Терезом Меј

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествовао је у Лондону на пријему који је предсједница Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Терезом Меј приредила за лидере Западнобалканске шесторке поводом одржавања Инвестиционог самита ЕБРД за Западни Балкан. Премијерка Меј је истакла да Уједињено Краљевство дијели заједничку визију за будућност региона утемељену на европским вриједностима и који доприноси безбједности Европе. Она је рекла да ће Самит у Лондону, у оквиру Берлинског процеса, имати амбициозну агенду усмјерену на јачање економске стабилности региона и промоције сарадње у погледу политичких и безбједносних изазова са којима се регион суочава.

У разговору са премијерком Меј, премијер Марковић је пренио захвалност за подршку Уједињеног Краљевства Црној Гори током нашег приступања НАТО-у, као и на укупној билатералној подршци нашој земљи и истакао значај даљег унапређења сарадње, посебно на пољу економије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?